Jó esetben kétszer is szezonja van a gombának: tavasz és nyár között, és ősszel. Nem pont ugyanazok jelentkeznek a két időszakban.
Új felfedezettem a sárga gévagomba – egy fajta taplógomba – addig finom, amíg zsenge, nem fásul el.
Chicken of the woods - mondja az egyébként gombát nem ismerő, azt undorodva felrúgó angol. És tényleg: tíz perc főzés után, mint a csirkemell, csak mégis: nem olyan száraz, csodás a textúrája.
A vicc kedvéért az M.-ben csirkemellel adjuk.
Ahogy a kofák mondani szokták: lehet mindent csinálni belőle: kirántani, pörköltet.

Szerző: ellenzékiszakács  2014.05.17. 10:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenzekiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr466177501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása