Ricsi elhagyott minket, és ez szomorúsággal tölt el. Egy korszak lezárult. Egy kis halál.
Ám egyelőre az élet megy tovább. Jött Andor, az új szakács, aki professzionális életének nagyobb részét Párizsban töltötte.
Stílusosan a gyászos színű tapenade-dal (fokhagymával és ajóka nevű szardellával készült fekete-olívabogyó krém – illetve nem is krém, inkább csak jó apróra vágunk mindent) kezdte tevékenységét az M.-ben.
Előételként, kenyérre kenve régtől ismerem és szeretem, de Andor új megvilágításba helyezte: a marhapofából készült francia húsos fazék (pot au feu) marhapofájára kente a tapenade-ot. Isteni!
Aztán kipróbáltam csirkével, kacsával, marhával: az eredmény mindig más volt, de mindegyik nagyon finom. 

Szerző: ellenzékiszakács  2014.05.09. 01:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenzekiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr726140583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása