Megosztó – mondják manapság. Frottír törülköző– mondják ajkbiggyesztve.
Pedig minden nép valamilyen elkészítésében nemzeti különlegességének tekintette valaha.
A magyarok még nem rég éltek-haltak a pacalpörköltért, velősen vagy csülökkel.
Én mind a mai napig. Sok nemzet levest főz belőle.
A kedvencem a francia-normann tripes à la mode de Caen: pacal caeni módra. Borjúlábbal együtt főzik, természetesen almaborral, majd calvadossal flambírozzák, leveszöldséggel, finom füvekkel ízesítik.
A borjúlábtól olyan finom sűrű, ragadós, a bortól, calvadostól kicsit édes, illatos: csodás.
Már oly régóta vágytam rá – most az M.-ben megfőztem mind a kettőt.
Lehet, hogy ezt állandó ételként fogjuk tartani az étlapon.
Ez lenne az első állandó…
2014.05.10. 20:31
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://ellenzekiszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr346148266
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.